Eig.: Henrie en Ria Pittens-Sesink
Middelste Groes 6, 5384VV Heesch, NB
tel. 0031(0)652073525 of 0031 (0)611161818

Welkom op onze homepage

Op deze pagina willen wij u graag informeren over het ontstaan en het vervolg van onze kennel voor Duitse Herdershonden "v.d. Berkthoeve".

Nadat ik (Ria) in 1972 lid werd van de rasvereniging V.D.H. is op 26 februari 1986 de kennel officieel geregistreerd en bestaat dus ruim 25 jaar. Ons eerste succes was Apex v.d. Berkthoeve die vele malen uitmuntend behaalde op diverse clubmatches.
Doelstelling is het fokken van een sociale, mooie, goed werkende maar vooral gezonde hond die voldoet aan de rasstandaard en eisen van de rasvereniging. Dit vergt veel tijd en aandacht en is alleen door veel liefde en plezier op te brengen. Alle vrije dagen en vakanties gaan in deze hobby zitten. In november 2010 ontvingen wij het Zilveren Fokkersinsigne voor onze kennel.

Door omstandigheden zijn we ongeveer 10 jaar op een laag pitje door gegaan met onze sport en fokkerij.
Sinds 1998 zijn Henrie en ik echter weer zeer actief. We hadden inmiddels een teef Uschi v. Hambachtal die ons twee nesten bracht. Uit een daarvan komt onze uiteindelijke stammoeder Festa v.d. Berkthoeve.
Festa bleek voor ons een superhond te zijn. Op twee jarige leeftijd had ze VH3, IPO3, SchH3, Sph2, FH2, Kkl.1 en op de  Bundessiegerzuchtschau 2003 in Ulm kreeg zij de beoordeling Uitmuntend.
Zij kreeg vier nesten met verschillende vaders, alle met mooie resultaten. De teven die wij op dit moment hebben, komen allemaal uit deze moeder. Haar goede eigenschappen geeft ze door, dat blijkt uit de resultaten die ook zij neerzetten.

Henrie en ik zijn al geruime tijd actief in het trainen van honden voor africhtingexamens en clubmatches. Wij hebben in juni 2007 de ABA cursus van de VDH met succes afgesloten en zijn ook gediplomeerde spooruitzetters en -leggers met interesse in de opleiding tot speurhond.

Hebt u na deze info nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

Wij stellen het op prijs als u na het bekijken van onze website, een bericht achterlaat in het gastenboek.

Veel kijk plezier!
Henrie en Ria